Acasa Magazine Service Concepte Parteneri Promotii Contact
© 2013 Copyright BMG Solutions.

Acte necesare pentru efectuarea ITP - inspectiei tehnice periodice:

1. Certificat de inmatriculare al autovehiculului (talon) - original, sau după caz, autorizatia provizorie de circulatie

2. Buletinul de identitate al conducatorului auto - original

3. Polita R.C.A. (Asigurare de Raspundere Civila Auto) valabila la data inspectiei - original

4. Cartea de identitate a autovehiculului (CIV) - original - securizata de R.A.R


Daca proprietarul este o societate de leasing se accepta copie dupa cartea de identitate a autovehiculului stampilata de proprietar cu mentiunea " conform cu originalul ".


Pentru nelamuriri sau detalii suplimentare va rugam sa luati legatura cu personalul nostru care poate fi contactat zilnic la adresa de mai jos.


STATIE ITP AUTORIZATA - SERVICE RAIMAN AUTO - BOSCH CAR SERVICE

Aleea Sinaia, nr. 6-8, Targoviste

Telefon: 0245.20.62.52 / 0728.08.14.74 / 0724.55.05.77

Fax: 0245.20.62.53

Email: itp@raiman.ro

Program: Luni - Vineri : 08:00 - 18.00 / Sambata : 08:00 - 14:00


VERIFICARE I.T.P. - REGISTRUL AUTO ROMAN


          COMUNICAT REGISTRU AUTO ROMAN

“Registrul Auto Român informează persoanele fizice şi juridice care vor achiziţiona vehicule noi, (aflate la prima înmatriculare) de la 1 ianuarie 2013, că nu li se va elibera Cartea de Identitate, dacă, odată cu celelalte acte necesare, nu vor prezenta la RAR şi Certificatul de Conformitate al vehiculului în original.

Toate persoanele care vor cumpăra autoturisme trebuie să solicite comerciantului certificatul menţionat mai sus, dealer-ul având obligaţia să-l elibereze pe loc.

Certificatul de Conformitate are rolul de a atesta că vehiculul este conform cu prevederile legislative în vigoare.

Absenţa Certificatului de Conformitate, conduce în cele din urmă la imposibilitatea înmatriculării autoturismului.

Comercianţii trebuie să elibereze Certificatele de Conformitate (pe care le obţin de la producători) pentru toate vehiculele care deţin omologare CE de tip. În caz contrar, se fac responsabili de eventualele probleme cauzate cumpărătorilor, ce decurg din această situaţie.

Prezentarea la Registrul Auto Român a Certificatului de Conformitate CE în original este necesară pentru toate vehiculele noi (autovehicule, remorci, autovehicule cu 2 sau 3 roţi, cvadricicluri, tractoare agricole sau forestiere), cu excepţia, pentru o perioadă limitată, a unor autovehicule de transport marfă sau persoane şi remorci cu caracteristici speciale, sau a unor vehicule care nu au fost omologate comunitar (cum ar fi unele vehicule care provin din afara Uniunii Europene sau care au fost omologate naţional). Pentru informaţii în acest sens, nu ezitaţi să vă adresaţi societăţii de la care achiziţionaţi vehiculul.

Registrul Auto Român precizează că Certificatul de Conformitate este necesar şi în cazul vehiculelor noi care deţin omologare comunitară de tip şi care sunt achiziţionate individual din alte state. Documentul va fi, de asemenea, solicitat de la comerciant.

Pentru a fi siguri că măsura obţinerii Certificatelor de Conformitate va fi pusă în aplicare în termenul legal, fără a crea neplăceri cumpărătorilor de vehicule noi, Registrul Auto Român desfăşoară deja acţiuni de informare a producătorilor de vehicule, a reprezentanţilor acestora şi a comercianţilor de vehicule privind obligaţiile ce le revin.”